Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Budownictwo lądowe
  Klimatyzacja Ogrzewanie
  Materiały inżynierskie
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Rzemiosło
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2 60.00zł
Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2

Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2
Autor: Adam Olszewski
ISBN: 978-83-63623-19-7
Ilość stron: 346
Data wydania: 2012 (dodruk)
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT

Cena: 60.00zł


Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.

Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.

W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Tytuł książki: "Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2"
Autor: Adam Olszewski
Wydawnictwo: WNT
Cena: 60.00zł
Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Camino de Santiago. Tradycja i współczesność Podręcznik Pielgrzyma
Camino de Santiago. Tradycja i współczesność Podręcznik Pielgrzyma
Agnieszka Jaworska
Petrus
Człowiek i jego znaki
Człowiek i jego znaki
Adrian Frutiger
D2D
Pułapki small biznesu 133 mity które niszczą Twoją firmę
Pułapki small biznesu 133 mity które niszczą Twoją firmę
Marek Jankowski
Onepress
Liczmy kalorie Wydanie 3
Liczmy kalorie Wydanie 3
Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
PZWL
Audi 100 i 200
Audi 100 i 200
Hans-Rüdiger Etzold
WKŁ
Uzbrojenie i taktyka Waffen-SS
Uzbrojenie i taktyka Waffen-SS
S. Hart, R. Hart
Bellona
 Koszyk
1 x Power Pivot dla Excela Zaawansowane możliwości
1 x Szef firmy w systemie zarządzania przez jakość Wydanie 3
1 x 50 lat Olimpiad Fizycznych Wybrane zadania z rozwiązaniami
1 x Pocket PC ćwiczenia praktyczne
1 x Jak czytać kościoły Krótki kurs architektury chrześcijańskiej
1 x Ciekawość świata Wynalazki które wyprzedziły swój czas
1 x Bezuzyteczna.pl Codzienna dawka wiedzy bezużytecznej
1 x Charakter prawny umowy kompleksowej w prawie energetycznym
1 x Zrób to sam - Projekty na iPoda 24 super rzeczy, które na serio można zrobić!
1 x Arcydzieła światowej architektury
1 x 300 uczonych prywatnie i na wesoło Tom 2
1 x Analiza danych w naukach ścisłych i technice
1 x Windows 10 PL Od środka
1 x Elektrownie i elektrociepłownie gazowo-parowe efektywność energetyczna i ekonomiczna
1 x Metodyka kształcenia kursowego
1 x Ekstremizm ekologiczny Źródła przejawy perspektywy
1 x ECDL e-obywatel
1 x Egzamin MCTS 70-640 Konfigurowanie Active Directory w Windows Server 2008 R2 Training Kit Wydanie II
1 x Absorpcja innowacji ekologicznych w przedsiębiorstwie
1 x ECDL S4 Edycja obrazów Syllabus v.2.0
1 x Cyfrowa rewolucja w badaniach eksperymentalnych
1 x Najlepsze narzędzia w systemie Linux. Wykorzystaj ponad 70 receptur i programuj szybko i skutecznie
1 x Dlaczego szczękamy zębami? Historyjki dla ciekawskich dzieci
1 x ECDL S5 Zarządzanie projektami
1 x Excel 2016 PL. Programowanie w VBA. Vademecum Walkenbacha
1 x Analiza matematyczna w zadaniach Część II
1 x Microsoft Windows PowerShell Krok po kroku z płytą CD
1 x Cyfrowy świat seniora Smartfon, tablet i nie tylko
1 x Analiza konwersacji dyskursu i dokumentów
1 x Analiza porównawcza polityki energetycznej importerów i eksporterów surowców energetycznych na przykładzie Niemiec i Arabii Saudyj
1 x Epistemologiczna rola obrazu fotograficznego
1 x Windows Server 2008 PL Biblia
1 x Dlaczego koty nie lubią pływać
1 x Analiza funkcjonalna w zadaniach
1 x Ekologia człowieka Podstawy ochrony środowiska i zdrowia człowieka Tom 2 Ewolucja i dostosowanie biokulturowe
1,842.67zł
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Chemia
Chemia związków koordynacyjnych

Chemia związków koordynacyjnych

79.00zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Encyklopedia zdrowia Tom 1-2 Wydanie 9 Witold S. Gumułka, Wojciech Rewerski PWN
3ds Max 2012 Biblia Kelly L. Murdock HELION
Rachunek różniczkowy i całkowy Tom 1 Wydanie 12 Grigorij M. Fichtenholz PWN
Przystępny kurs statystyki z zastosowaniem STATISTICA PL na przykładach z medycyny KOMPLET Tom 1 Tom 2 Tom 3 Andrzej Stanisz StatSoft
Animacja komputerowa Algorytmy i techniki Rick Parent PWN
Linux w systemach embedded Marcin Bis BTC
Anatomia zwierząt Tom 2 Narządy wewnętrzne i układ krążenia Wydanie 3 Kazimierz Krysiak, Krzysztof Świeżyński PWN
Chemia organiczna Część I-IV Komplet J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, P. Wothers WNT
OpenGL Księga eksperta Wydanie V Richard S. Wright, Jr., Nicholas Haemel, Graham Sellers, Benjamin Lipc HELION