Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Słowniki
Sport
Sztuka
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Budownictwo lądowe
  Klimatyzacja Ogrzewanie
  Materiały inżynierskie
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Rzemiosło
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Technologia walcowania gwintów zewnętrznych

Technologia walcowania gwintów zewnętrznych

59.00zł
44.25zł
Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2 60.00zł 45.00zł
Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2

Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2
Autor: Adam Olszewski
ISBN: 978-83-63623-19-7
Ilość stron: 346
Data wydania: 2012 (dodruk)
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT

Cena: 60.00zł 45.00zł


Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.

Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.

W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Tytuł książki: "Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2"
Autor: Adam Olszewski
Wydawnictwo: WNT
Cena: 60.00zł 45.00zł
Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Przewodnik po zdrowym życiu
Przewodnik po zdrowym życiu
Stefania Korżawska
Corsam
Prawo autorskie i prawa pokrewne Wydanie 7
Prawo autorskie i prawa pokrewne Wydanie 7
Janusz Barta Ryszard Markiewicz
Wolters Kluwer
Dochodzenie roszczeń przez poszkodowanych w wypadkach drogowych
Dochodzenie roszczeń przez poszkodowanych w wypadkach drogowych
Zdzisław Gołba
Wolters Kluwer
Kodeks cywilny Orzecznictwo Piśmiennictwo Tom I. Część ogólna
Kodeks cywilny Orzecznictwo Piśmiennictwo Tom I. Część ogólna
Jacek Gudowski
Wolters Kluwer
Rekreacja i czas wolny
Rekreacja i czas wolny
Ryszard Winiarski
Łośgraf
Historia sztuki Tom 15 Sztuka Ameryki Łacińskiej
Historia sztuki Tom 15 Sztuka Ameryki Łacińskiej
Praca zbiorowa
Agora
 Koszyk
0 przedmiotów
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Matematyka
Matematyka Zbiór zadań maturalnych Lata 2010-2018 Poziom rozszerzony 293 zadania Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z rozwiązaniami

Matematyka Zbiór zadań maturalnych Lata 2010-2018 Poziom rozszerzony 293 zadania Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z rozwiązaniami

25.00zł
21.25zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Programowanie Microsoft SQL Server 2008 Tom 1 + Tom 2 Leonard Lobel, Andrew J. Brust, Stephen Forte Microsoft Press
Matematyka konkretna Wydanie 4 Ronald L. Graham, Donald E. Knuth, Oren Patashnik PWN
Encyklopedia zdrowia Tom 1-2 Wydanie 9 Witold S. Gumułka, Wojciech Rewerski PWN
Linux w systemach embedded Marcin Bis BTC
Fizyka współczesna Paul A. Tipler Ralph A. Llewellyn PWN
Windows Server 2008 R2 Usługi pulpitu zdalnego Resource Kit Christa Anderson, Kristin L. Griffin, Microsoft Remote Desktop Virtual Microsoft Press
Słownik naukowo-techniczny angielsko-polski Wydanie XII Red. M.Berger, T.Jaworska, A.Baranowska, M.Barańska WNT
Chemia organiczna Część I-IV Komplet J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, P. Wothers WNT
Miejscowa wentylacja wywiewna Poradnik Optymalizacja parametrów powietrza w pomieszczeniach pracy Maciej Gliński DW Medium