Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Budownictwo lądowe
  Klimatyzacja Ogrzewanie
  Materiały inżynierskie
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Rzemiosło
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
Technologie produkcji cukierniczej Część 1 34.90zł
Technologie produkcji cukierniczej Część 1

Tytuł: Technologie produkcji cukierniczej Część 1
Autor: Magdalena Kaźmierczak
ISBN: 978-83-7544-360-8
Ilość stron: 304
Data wydania: 08/2011
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: REA

Cena: 34.90zł


Technologie produkcji cukierniczej część 1 – podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie cukiernik w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.

Treści zawarte w podręczniku pozwalają uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę w zakresie:
•    znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka,
•    procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania,
•    opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich,
•    organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP,
•    normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej,
•    charakterystyki surowców cukierniczych,
•    charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich.

W podręczniku uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.

Podręcznik został opracowany zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględnia standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu cukiernik.

Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Cuda Świata Najpiękniejsze miasta
Cuda Świata Najpiękniejsze miasta
Praca zbiorowa
Dragon
Jak zdobyto Dziki Zachód Prawdziwa historia podboju
Jak zdobyto Dziki Zachód Prawdziwa historia podboju
Jarosław Wojtczak
Bellona
Podstawy intensywnej terapii dzieci
Podstawy intensywnej terapii dzieci
Charles Stack, Patrick Dobbs
PZWL
Słownik techniczny polsko-hiszpański
Słownik techniczny polsko-hiszpański
Tadeusz Weroniecki
PWN
Człowiek w kontekstach kulturowych i historycznych
Człowiek w kontekstach kulturowych i historycznych
Jakuszko Honorata, Kopciuch Leszek
UMCS
Więź Odkryj połączenie między Tobą a resztą świata
Więź Odkryj połączenie między Tobą a resztą świata
Lynne McTaggart
Studio Astropsychologii
 Koszyk
0 przedmiotów
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo REA
 Kategoria:
 Geografia
Geografia Zadania Matura poziom podstawowy i rozszerzony

Geografia Zadania Matura poziom podstawowy i rozszerzony

30.50zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Akademia sieci CISCO CCNA Exploration Semestr 1 - 4 Praca zbiorowa PWN
Anatomia człowieka Tom 1-5 Komplet Adam Bochenek, Michał Reicher PZWL
OpenGL w praktyce Janusz Ganczarski BTC
Linux w systemach embedded Marcin Bis BTC
Przystępny kurs statystyki z zastosowaniem STATISTICA PL na przykładach z medycyny KOMPLET Tom 1 Tom 2 Tom 3 Andrzej Stanisz StatSoft
Matematyka konkretna Wydanie 4 Ronald L. Graham, Donald E. Knuth, Oren Patashnik PWN
Chemia organiczna Część I-IV Komplet J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, P. Wothers WNT
Słownik naukowo-techniczny angielsko-polski Wydanie XIII Red. M.Berger, T.Jaworska, A.Baranowska, M.Barańska WNT
Miejscowa wentylacja wywiewna Poradnik Optymalizacja parametrów powietrza w pomieszczeniach pracy Maciej Gliński DW Medium