Tytuł: | Tradycyjna kuchnia gruzińska Praktyczne porady i sprawdzone receptury | | Autor: | Kiładze Jelena | | ISBN: | 978-83-7993-107-1 | | Ilość stron: | 256 | | Data wydania: | 02/2017 dodruk | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 17.5x23.0cm | | Wydawnictwo: | REA | |
| Cena: | 39.90zł | |
Kuchnia gruzińska jest specyficzna, a zarazem łatwo rozpoznawalna. Mówiąc o niej należy wymienić takie danie, jak sacywi, charczo, czachochbili, chinkali, łobio, chaczapuri, gozinaki, które stały się popularne również w krajach odległych od Gruzji.
Kuchnię gruzińską trudno byłoby zaprezentować bez serów: suługuni oraz imeretyńskiego, bez takich warzyw, jak: fasola, bakłażany, kapusta, buraki, pomidory, które tutaj się gotuje, smaży, zapieka, marynuje, a także zasala.
|