Tytuł: | Tradycyjne potrawy świąteczne Wielkanoc | | Autor: | Jaga Zacharczuk | | ISBN: | 978-83-258-0378-0 | | Ilość stron: | 80 | | Data wydania: | 03/2011 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 21.5x28.5cm | | Wydawnictwo: | Weltbild | |
| Cena: | 24.90zł | |
W okresie świąt rezygnujemy z kulinarnych eksperymentów na rzecz tradycji, która smakuje najlepiej. Przepisy „odziedziczone” po babci, dziadku i rodzicach sprawdzają się wyśmienicie. Jaga Zacharczuk wie to od dawna.
Owocem jej przywiązania do kulinarnej klasyki jest książka pełna przepisów na jajka, kurczaki, masła, mazurki, pasztety, pieczenie, sałatki, żury i słodycze. Autorka ma nadzieję, że te receptury wzbogacą rodzinne tradycje czytelników. Opowiada o przygotowaniach do świąt i daje nam proste, bardzo przydatne rady.
Co zrobić, by skorupka dobrze odchodziła od jajka, sernik nie pękał i nie opadał? Jak samodzielnie zrobić najtańszą na świecie formę do paschy? W jaki sposób „uratować” obeschnięty chrzan i zrobić kolorowy lukier? Czytaj, oglądaj fantastyczne zdjęcia i planuj świąteczne menu!
|