Tytuł: | Warzywa faszerowane i zapiekane | | Autor: | Praca zbiorowa | | ISBN: | 978-83-7707-046-8 | | Ilość stron: | 144 | | Data wydania: | 03/2011 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 17.0x24.5cm | | Wydawnictwo: | Olimp Media | |
| Cena: | 24.90zł | |
W niniejszej publikacji zebraliśmy przepisy na pełne witamin i błonnika dania z warzyw. Tych najczęściej spożywanych – takich jak ziemniaki, kalafior, papryka czy pomidor – oraz tych mniej popularnych – takich jak dynia, bakłażan czy cykoria.
Znajdziesz tu receptury na warzywa nadziewane na zimno i na gorąco – np. biedronki z pomidorów czy papryki faszerowane bryndzą.
Ponadto prezentujemy przepisy na warzywne zapiekanki i warzywa z rusztu oraz całą gamę pomysłów na gołąbki – z kapusty białej, modrej czy liści winorośli lub szpinaku, wypełnione rozmaitymi farszami.
Obok szybkich i prostych dań – np. brukselki zapiekanej w sosie serowym czy łódeczek z selera naciowego z kremem ziołowym – proponujemy bardziej wykwintne specjały – np. roladę z pora i cielęciny czy gwiazdę z cykorii.
|