Tytuł: | Warzywa | | Autor: | Anna K. Teggemann | | ISBN: | 978-83-7073-821-1 | | Ilość stron: | 152 | | Data wydania: | 07/2010 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 17 x 24 cm | | Wydawnictwo: | Multico | |
| Cena: | 35.00zł | |
Warzywa jemy codziennie, ale dania z warzyw nie muszą być monotonne. Czas odkryć ich zalety i możliwości od nowa. Poznaj nowe smaki, zacznij eksperymentować. Przygotuj ciekawe zupy, zaskakujące smakiem zapiekanki, piękne sałatki, dodatki do mięsa i sosy jarzynowe. Warzywa warto podawać na wiele sposobów tak, aby każdego dnia cieszyć się innym smakiem.
Autorka, znawczyni sztuki kulinarnej, przedstawia krok po kroku proste i ciekawe 120 przepisów na dania z warzyw i kiełków nasion. Radzi, jak odważnie łączyć je i komponować, by doskonale smakowały i pięknie wyglądały. Z tej książki dowiesz się, jak gotować, dusić, obsmażać czy blanszować warzywa, zachowując wartościowe składniki i aromaty.
Chcesz przygotować małą przekąskę, dodatek do obiadu, pastę na kanapki? Wypróbuj niezawodne przepisy i odkryj nowe smaki. Na co dzień i od święta.
Rozdziały:
Co trzeba wiedzieć o warzywach Substancje balastowe Wtórne substancje roślinne Witaminy, składniki mineralne i pierwiastki śladowe Tłuszcze, węglowodany, białko i woda Żyć zdrowiej Substancje szkodliwe
Warto wiedzieć
Jak kupować warzywa
Uprawa warzyw
Warzywa w kuchni Różne metody przyrządzania Mycie, oczyszczanie i rozdrabnianie warzyw Narzędzia do przyrządzania warzyw Specjalne dodatki
Kalendarz dostępności warzyw
Przepisy Zioła Dekoracyjnie podane surówki Sezamie, otwórz się – uprawa kiełków Warzywa owocowe Warzywa rzepowate i korzeniowe Warzywa strączkowe Warzywa kapustne Warzywa cebulowe Zboża
Indeks przepisów
|