Tytuł: | Wielki leksykon kulinarny | | Autor: | Herrmann F. Jurgen | | ISBN: | 9788375445947 | | Ilość stron: | 1070 | | Data wydania: | 03/2013 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 17.5x25.0cm | | Wydawnictwo: | REA | |
| Cena: | 99.90zł | |
Obszerne, nowoczesne wydanie encyklopedyczne, prezentujące szeroką wiedzę kulinarną z zakresu kuchni polskiej i międzynarodowej.
Książka zawiera ponad 17 000 haseł uporządkowanych alfabetycznie oraz około 1100 kolorowych ilustracji, zapoznaje ze składnikami zarówno klasycznych dań, jak też tymi, które pozwalają na przyrządzenie „modnych” potraw z kuchni różnych narodów.
Leksykon adresowany jest do osób, które dopiero rozpoczynają kształcenie w branży gastronomicznej, oraz tych, które już pracują zawodowo, do pracowników gastronomii, techników żywienia i osób pracujących w handlu artykułami spożywczymi – oraz do wszystkich, którzy chętnie gotują i pasjonują się sztuką kulinarną.
|