Tytuł: | Wieprzowina | | Autor: | Anne Ridder | | ISBN: | 978-83-7073-822-8 | | Ilość stron: | 128 | | Data wydania: | 07/2010 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 17 x 24 cm | | Wydawnictwo: | Multico | |
| Cena: | 35.00zł | |
Wieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z dobrze przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny codzienny obiad lub wykwintne potrawy na wyjątkowe okazje. W książce znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowe, ale wypróbowane pomysły.
Autorka o wieprzowinie wie wszystko. Zdradza nam tajniki swojej kuchni krok po kroku, dzieli się wiedzą i doświadczeniem. Z tej książki dowiesz się, jakie mięso wybrać, jak je przygotować, obsmażać, piec w piekarniku, smażyć na patelni, gotować i dusić, aby było soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Poznasz 130 przepisów na dania z wieprzowiny. Dowiesz się, jak wzbogacać jej smak, łącząc z warzywami i owocami.
Lubisz dania z wieprzowiny? Chcesz odkryć nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i nowoczesne przepisy kulinarne. Na co dzień i od święta.
Rozdziały:
Wieprzowina w naszej kuchni Źródło energii Źródło białka Źródło żelaza Cholesterol
Zakup mięsa u producenta
Przechowywanie, przygotowanie i przyrządzanie mięsa Przechowywanie Przygotowanie Obsmażanie Pieczenie w piekarniku Smażenie na patelni Gotowanie Panierowanie
Czas dochodzenia mięsa
Na ladzie u rzeźnika Części tuszy wieprzowej w sklepie mięsnym
Przepisy Odświętne pieczenie Kiedy pieczeń staje się odświętnym daniem Szybkie dania mięsne Mięso i warzywa – idealne połączenie Mięso z owocami – szlachetny smak dla znawców Dla miłych gości Czas letniego grillowania Wieprzowina to nie tylko kotlet schabowy Indeks przepisów
|