Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Budownictwo lądowe
  Klimatyzacja Ogrzewanie
  Materiały inżynierskie
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Rzemiosło
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 PZWL
Położnictwo Podręcznik dla położnych i pielęgniarek

Położnictwo Podręcznik dla położnych i pielęgniarek

129.00zł
Właściwości fizyczne żywności 49.00zł
Właściwości fizyczne żywności

Tytuł: Właściwości fizyczne żywności
Autor: Zbigniew Pałacha, Iwona Sitkiewicz
ISBN: 978-83-204-3704-1
Ilość stron: 340
Data wydania: 01/2011
Format: 16.5x24.0cm
Wydawnictwo: WNT

Cena: 49.00zł


Jest to pierwsze opracowanie podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej.

Znajomość tych zagadnień – danych liczbowych, metod badań i ich związku z przetwórstwem jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Obecnie na polskim rynku wydawniczym brak podręcznika ujmującego tak kompleksowo wymienione zagadnienia.

Podręcznik jest przeznaczony głównie dla studentów Technologii Żywności i Żywienia Człowieka, Towaroznawstwa, Biotechnologii i Dietetyki specjalizujących się w technologii i biotechnologii żywności oraz budowie aparatury, a także dla technologów, towaroznawców, producentów żywności, projektantów i konstruktorów aparatury.
Przydatny będzie także dla pracowników naukowych tych kierunków i instytutów
naukowo-badawczych, dla pracowników biur projektowych, firm i zakładów przemysłu spożywczego oraz placówek zajmujących się kontrolą i bezpieczeństwem żywności.

Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Sztuka kreacji marzeń
Sztuka kreacji marzeń
Mike Dooley
Illuminatio
Zakaz narzekania Działaj aby zmieniać na lepsze życie swoje i innych Z przedmową papieża Franciszka
Zakaz narzekania Działaj aby zmieniać na lepsze życie swoje i innych Z przedmową papieża Franciszka
Noe Salvo
Jedność
Feng Shui Harmonia i spokój
Feng Shui Harmonia i spokój
Katina Z. Jones
Sensus
Konspiracyjne Wojsko Polskie album fotograficzny
Konspiracyjne Wojsko Polskie album fotograficzny
Paweł Wąs
IPN
Zarządzanie wiedzą
Zarządzanie wiedzą
Jędrzej Trajer
PWE
JavaScript Zasady programowania obiektowego
JavaScript Zasady programowania obiektowego
Nicholas C. Zakas
HELION
 Koszyk
1 x 500 cudów natury
49.95zł
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Chirurgia
Chirurgia dróg żółciowych i wątroby

Chirurgia dróg żółciowych i wątroby

99.00zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Autodesk Inventor Professional /Fusion 2012PL/2012+ Metodyka projektowania z płytą CD Andrzej Jaskulski PWN
Animacja komputerowa Algorytmy i techniki Rick Parent PWN
Anatomia człowieka Tom 1-5 Komplet Adam Bochenek, Michał Reicher PZWL
Przystępny kurs statystyki z zastosowaniem STATISTICA PL na przykładach z medycyny KOMPLET Tom 1 Tom 2 Tom 3 Andrzej Stanisz StatSoft
MERITUM Podatki 2018 Aleksander Kaźmierski Wolters Kluwer
Anatomia zwierząt Tom 2 Narządy wewnętrzne i układ krążenia Wydanie 3 Kazimierz Krysiak, Krzysztof Świeżyński PWN
Chemia organiczna Część I-IV Komplet J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, P. Wothers WNT
OpenGL Księga eksperta Wydanie V Richard S. Wright, Jr., Nicholas Haemel, Graham Sellers, Benjamin Lipc HELION
Encyklopedia zdrowia Tom 1-2 Wydanie 9 Witold S. Gumułka, Wojciech Rewerski PWN