Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Budownictwo lądowe
  Klimatyzacja Ogrzewanie
  Materiały inżynierskie
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Rzemiosło
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
Właściwości fizyczne żywności 49.00zł
Właściwości fizyczne żywności

Tytuł: Właściwości fizyczne żywności
Autor: Zbigniew Pałacha, Iwona Sitkiewicz
ISBN: 978-83-204-3704-1
Ilość stron: 340
Data wydania: 01/2011
Format: 16.5x24.0cm
Wydawnictwo: WNT

Cena: 49.00zł


Jest to pierwsze opracowanie podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej.

Znajomość tych zagadnień – danych liczbowych, metod badań i ich związku z przetwórstwem jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Obecnie na polskim rynku wydawniczym brak podręcznika ujmującego tak kompleksowo wymienione zagadnienia.

Podręcznik jest przeznaczony głównie dla studentów Technologii Żywności i Żywienia Człowieka, Towaroznawstwa, Biotechnologii i Dietetyki specjalizujących się w technologii i biotechnologii żywności oraz budowie aparatury, a także dla technologów, towaroznawców, producentów żywności, projektantów i konstruktorów aparatury.
Przydatny będzie także dla pracowników naukowych tych kierunków i instytutów
naukowo-badawczych, dla pracowników biur projektowych, firm i zakładów przemysłu spożywczego oraz placówek zajmujących się kontrolą i bezpieczeństwem żywności.

Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Ustawa o dochodzeniu roszczeń w postępowaniu grupowym komentarz
Ustawa o dochodzeniu roszczeń w postępowaniu grupowym komentarz
Tomasz Jaworski , Patrick Radzimierski
C.H. Beck
Prawo karne Wydanie 5
Prawo karne Wydanie 5
Grześkowiak Alicja, Wiak Krzysztof
C.H. Beck
Czerwony monter Mieczysław Berman grafik który zaprojektował polski komunizm
Czerwony monter Mieczysław Berman grafik który zaprojektował polski komunizm
Piotr Rypson
karakter
Hartland Pieszo przez Amerykę
Hartland Pieszo przez Amerykę
Wolfgang Büscher
CZARNE
Gustaw i ja
Gustaw i ja
Zawadzka Magdalena
Marginesy
Metafizyczne wątki w ekonomii Wydanie 2
Metafizyczne wątki w ekonomii Wydanie 2
Zorde Kristof
PWN
 Koszyk
1 x Afazjologia
1 x Iwabradyna w terapii niewydolności serca - od teorii do praktyki
1 x Fotografia praktyczny poradnik
1 x Ciemne iskry Problem aktualizacji pedagogiki kultury
1 x Standardy kardiologiczne 2018 okiem echokardiografisty
1 x Dzieci przedwcześnie urodzone Możliwości wsparcia i pomocy
1 x DNA żywienia Dlaczego twoje geny kochają tradycyjne pożywienie. Cztery fundamenty naturalnego jadłospisu
1 x Lead. Stage Dive
1 x Jednakowo odmienni Dlaczego możemy zmieniać swoje geny
1 x Odrzuć szablon napisz sam
1 x Podniebny lot
1 x Globalne ocieplenie Zrozumieć prognozę
1 x Pierwsza pomoc Podręcznik dla studentów
1 x Prześcignąć parkinsona
1 x Łzy walki
1 x 1000 arcydzieł
1 x Mind Chi Przeprogramuj swój mózg ćwicząc tylko 8 minut dziennie
1 x Bestia Dlaczego zło nas fascynuje?
1 x Procedury zabiegowe
1 x Fotografia cyfrowa z Linuksem
1 x Repetytorium z pediatrii
1 x Atlas anatomii człowieka Sobotta Tom 1 Ogólne pojęcia anatomiczne Narządy ruchu
1 x Chełmoński Malarstwo
1 x Dyplom z Internetu Jak korzystać z Internetu pisząc prace dyplomowe?
1 x Czyj to szkielet?
1 x Mózg a zachowanie Wydanie 3
1 x Anatomia człowieka Repetytorium
1 x Rozmówki ukraińskie
1 x Anatomia człowieka Tablice
1 x Elektrownie wydanie 7
1 x Choroby nerwowo-mięśniowe
1 x Zarządzanie jakością W dążeniu do doskonałości
1 x Jakość w systemie zarządzania przedsiębiorstwem Wydanie 2
1 x Chiny Podróże z pasją
1 x Człowiek
1 x Finansowanie społecznego budownictwa mieszkaniowego
1 x Rozmówki bułgarskie
1 x Dyskursy sztuki Dyskursy o sztuce
1 x Zaburzenia sfery seksualnej u chorego na nadciśnienie tętnicze
1 x Francusko-polski i polsko-francuski sprytny słownik nie tylko do szkoły
1 x 50 najsłynniejszych aparatów fotograficznych w historii
1 x Mózgowe porażenie dziecięce w teorii i praktyce logopedycznej
1 x Badanie fizykalne w pielęgniarstwie Podmiotowe i przedmiotowe
1 x Co jak dlaczego Tajemnice ludzkości w pytaniach i odpowiedziach
1 x Pieśń Dawida
1 x Pulmonologia dziecięca
2,694.47zł
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Chemia
Materia miękka Wstęp z ćwiczeniami

Materia miękka Wstęp z ćwiczeniami

89.00zł
75.65zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
3ds Max 2012 Biblia Kelly L. Murdock HELION
Windows Server 2008 R2 Usługi pulpitu zdalnego Resource Kit Christa Anderson, Kristin L. Griffin, Microsoft Remote Desktop Virtual Microsoft Press
OpenGL w praktyce Janusz Ganczarski BTC
Anatomia zwierząt Tom 2 Narządy wewnętrzne i układ krążenia Wydanie 3 Kazimierz Krysiak, Krzysztof Świeżyński PWN
Programowanie Microsoft SQL Server 2008 Tom 1 + Tom 2 Leonard Lobel, Andrew J. Brust, Stephen Forte Microsoft Press
Encyklopedia zdrowia Tom 1-2 Wydanie 9 Witold S. Gumułka, Wojciech Rewerski PWN
Rachunek różniczkowy i całkowy Tom 1 Wydanie 12 Grigorij M. Fichtenholz PWN
Matematyka konkretna Wydanie 4 Ronald L. Graham, Donald E. Knuth, Oren Patashnik PWN
Chemia organiczna Część I-IV Komplet J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, P. Wothers WNT