Tytuł: | Wypiekanie chleba Krok po kroku | | Autor: | Dan Lepard, Richard Whittington | | ISBN: | 978-83-7243-950-5 | | Ilość stron: | 160 | | Data wydania: | 09/2011 | | Format: | 16.5x21.0cm | | Wydawnictwo: | RM | |
| Cena: | 34.90zł | |
Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie!
Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki.
Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!
|