Tytuł: | Wypieki dla diabetyków | | Autor: | Britta Macho, Tina Schlag | | ISBN: | 978-83-7243-923-9 | | Ilość stron: | 96 | | Data wydania: | 09/2011 | | Format: | 21.5x23.5cm | | Wydawnictwo: | RM | |
| Cena: | 34.90zł | |
Czy chorzy na cukrzyce nie mogą jeść słodyczy? Nic bardziej mylnego. Obowiązuje ich ta sama zasada co ludzi zdrowych: wszystko można jeść, ale z umiarem. Jednak na całym świecie chorzy na cukrzycę zadręczają się wyrzutami sumienia po zjedzeniu kawałka ciasta czy tortu.
Z pomocą śpieszą im dwie dyplomowane dietetyczki, Britta Macho i Tina Schlag, autorki nowej książki kucharskiej dla diabetyków. Do ciasta z pełnoziarnistej mąki, tłuszczów roślinnych i owoców dodają one odrobinę cukru, tworząc w ten sposób wspaniałe nowe przepisy lub wariacje tradycyjnych.
Muffiny, strudle, ciasta drożdżowe, kruche i biszkoptowe przypadną do gustu całej rodzinie. Z myślą o cukrzykach typu 1. przy każdym przepisie podano też wartość ciasta w przeliczeniu na wymienniki węglowodanowe.
|