Tytuł: | Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych | | Autor: | Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondrat | | ISBN: | 978-83-7544-364-6 | | Ilość stron: | 344 | | Data wydania: | 08/2011 | | Format: | 16.5x23.5cm | | Wydawnictwo: | REA | |
| Cena: | 34.90zł | |
W podręczniku znajdziemy omówienie technicznych podstaw wyposażenia w gastronomii (materiały konstrukcyjne, opakowania w gastronomii, podstawy rysunku technicznego, podstawy maszynoznawstwa, oraz instalacje w zakładach gastronomicznych i gospodarstwach domowych), wykorzystania wyposażenia technicznego w procesie technologicznym (obróbka wstępna i termiczna, sporządzanie i ekspedycja napojów, chłodzenie i magazynowanie, transport i utrzymanie czystości) oraz projektowania i organizacji pracy w zakładach gastronomicznych i gospodarstwach domowych.
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej.
|