Tytuł: | Zasady żywienia Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej | | Autor: | Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania | | ISBN: | 83-7141-596-6 | | Ilość stron: | 168 | | Data wydania: | 2009 | | Format: | 19.0x25.0cm | | Wydawnictwo: | REA | |
| Cena: | 32.50zł | |
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej.
Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu; składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka; gospodarka wodna organizmu; normy żywienia i wyżywienia; planowanie wyżywienia; żywienie człowieka chorego; zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie; najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.
Treści podręcznika obejmują zagadnienia zawarte w podstawie programowej dla tego zawodu.
|