Tytuł: | Ziemniaki | | Autor: | Lutz Behrendt Jens Stumpf | | ISBN: | 978-83-7073-818- | | Ilość stron: | 160 | | Data wydania: | 2010 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 17.0x24.6cm | | Wydawnictwo: | Multico | |
| Cena: | 35.00zł | |
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, klasyczne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków wyczarujesz pożywny obiad, wykwintną przystawkę, danie na słodko. Możesz je podawać na co dzień, jak i na eleganckie przyjęcie.
W tej książce znajdziesz 85 niezawodnych przepisów przedstawionych krok po kroku. Autorzy – mistrzowie kuchni – proponują ziemniaki na różne sposoby: gotowane w łupinach, w postaci klusek, placków, purée czy frytek, pieczone i w sałatkach, na pikantnie i na słodko, z rozmaitymi dodatkami.
Masz ochotę na oryginalne danie z ziemniaków? Wypróbuj sprawdzone przepisy i odkrywaj wspaniałe smaki. Na co dzień i od święta.
Rozdziały:
Od rośliny ozdobnej do ważnego produktu spożywczego
Wybór ziemniaków Ziemniaki konsumpcyjne Ziemniaki przemysłowe
Nowości i odmiany zagraniczne Gatunki o podobnych bulwach Zastosowanie ziemniaków w kuchni – konsystencja miąższu Jak kupować ziemniaki Przechowywanie ziemniaków
Przetwarzanie ziemniaków Ziemniaki gotowane Ziemniaki pieczone Ziemniaki smażone Ziemniaki smażone w głębokim tłuszczu Masa ziemniaczana
Przepisy (na 112 stronach) Sałatki i przekąski Zupy i dania jednogarnkowe Dania główne Dania słodkie Indeks potraw
|