Tytuł: | Żywienie Atlas i podręcznik | | Autor: | H.K. Biesalski, P. Grimm | | ISBN: | 978-83-7609-653-7 | | Ilość stron: | 390 | | Data wydania: | 07/2012 | | Format: | 13.0x20.0cm | | Wydawnictwo: | Urban & Partner | |
| Cena: | 123.00zł | |
Książka obejmuje w formie zwięzłej, ale kompletnej i przejrzystej całość, według dzisiejszego stanu wiedzy, nauki dotyczącej podstaw wiedzy o żywieniu człowieka.
Tekst ilustrują liczne tabele i wykresy. Jest to poradnik encyklopedyczny niezbędny dla studentów Wydziałów Nauk o Żywieniu Człowieka, dietetyków klinicznych, a także specjalistów w zakresie żywienia człowieka, tj. tych wszystkich, którzy zajmują się poradnictwem, udzielaniem pomocy innym poprzez szerzenie prawidłowego żywienia, korygowaniem nieprawidłowych zachowań żywieniowych, a dzięki temu mają swój udział w zapobieganiu rozwojowi chorób uwarunkowanych żywieniowo.
Spis treści:
Podstawy
Składniki pokarmowe
Aspekty praktyczne: medycyna żywienia
Dodatek
|