Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Medycyna » Diabetologia » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
  Alergologia Astma
  Anatomia człowieka
  Chirurgia
  Choroby zakaźne
  Dermatologia
  Diabetologia
  Diagnostyka
  Endokrynologia
  Etyka
  Farmakologia Leki
  Fizjologia
  Fizjoterapia Rehabilitacja
  Genetyka
  Geriatria
  Ginekologia Położnictwo
  Hematologia
  Immunologia
  Intensywna terapia
  Interna
  Kardiologia
  Medycyna ogólna
  Mózg Umysł
  Neurologia
  Okulistyka
  Onkologia
  Ortopedia Traumatologia
  Otolaryngologia
  Patologia
  Pediatria Neonatologia
  Pielęgniarstwo
  Psychologia Psychiatria
  Reumatologia
  Seksuologia
  Stomatologia
  Służba Zdrowia
  Toksykologia
  Urologia
  Zdrowie publiczne
  Żywienie
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
Żywienie w cukrzycy 46.20zł
Żywienie w cukrzycy

Tytuł: Żywienie w cukrzycy
Autor: Jan Tatoń, Anna Czech, Dorota Idaszak
ISBN: 978-83-200-3275-8
Ilość stron: 416
Data wydania: 2007
Format: 23.6x16.4cm
Wydawnictwo: PZWL

Cena: 46.20zł


Prawidłowa dieta ma istotne znaczenie w skutecznym leczeniu cukrzycy i jest ważnym składnikiem terapii.

Poradnik zawiera wiele przydatnych wiadomości o żywieniu. Autorzy odpowiadają na pytania: co, ile i kiedy jeść. Z jakich produktów układać jadłospisy oraz jak przygotowywać smaczne i zdrowe posiłki.

Cennym uzupełnieniem książki jest podanie równoważnych wymienników artykułów spożywczych z ich wartościami energetycznymi i zawartością podstawowych składników pożywienia.

Stosowanie zaleceń specjalistów zapewni korzystanie z przyjemności dobrej kuchni, prowadzenie aktywnego trybu życia i dobre samopoczucie.

Rozdziały:

Część 1. Naukowe podstawy żywienia osób z cukrzycą
Rozdział 1. Styl życia i żywienia – wpływ na leczenie cukrzycy i zapobieganie jej powikłaniom
Rozdział 2. Składniki pożywienia
Rozdział 3. Ile i co jeść. aby mieć dobre zdrowie. kondycje fizyczną i prawidłową masę ciała
Rozdział 4. Optymalna masa ciała
Rozdział 5. Odtłuszczanie ciała
Rozdział 6. Żywienie tuczące
Rozdział 7. Modyfikacje żywienia zależne od ciąży i chorób współistniejących z cukrzycą
Rozdział 8. Podsumowanie i rekomendacje
 
Część 2. Wszystko o wyborze produktów żywnościowych. unikaniu błędów i ocenie działań kulinarnych
Rozdział 9. Sposoby wyboru produktów żywnościowych
Rozdział 10. Samokontrola żywienia – sprawdzaj swoje rzeczywiste spożycie
Rozdział 11. Środki chemiczne dodawane do produktów żywnościowych –bezpieczeństwo żywienia
 
Część 3. Przepisy kulinarne
Rozdział 12. Zanim przystąpimy do gotowania
Rozdział 13. Przepisy na posiłki i potrawy oparte na listach produktów lub wymiennikach węglowodanowych
Rozdział 14. Przykładowe jadłospisy
 
Słowniczek terminów medycznych
Alfabetyczny spis potraw

Tytuł książki: "Żywienie w cukrzycy"
Autor: Jan Tatoń, Anna Czech, Dorota Idaszak
Wydawnictwo: PZWL
Cena: 46.20zł
Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Poznanie chorego
Poznanie chorego
Antoni Kępiński
Literackie
Grupa ryzyka na rynku pracy Poradnik dla osób współpracujących z grupą 45+
Grupa ryzyka na rynku pracy Poradnik dla osób współpracujących z grupą 45+
Marta Zając Daniel Kukla Wioleta Duda
Difin
Ziemią i pieniędzmi Początki federalnej polityki wobec szkolnictwa wyższego w Stanach Zjednoczonych Ameryki 1787-1890
Ziemią i pieniędzmi Początki federalnej polityki wobec szkolnictwa wyższego w Stanach Zjednoczonych Ameryki 1787-1890
Rybkowski Radosław
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Prezentacje. Po prostu!
Prezentacje. Po prostu!
Piotr Bucki
Onepress
Serce fotografii. Jak robić zdjęcia pełne wyrazu
Serce fotografii. Jak robić zdjęcia pełne wyrazu
David duChemin
HELION
Badania jako Podstawa Projektowania User Experience
Badania jako Podstawa Projektowania User Experience
Iga Mościchowska
PWN
 Koszyk
0 przedmiotów
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo PZWL
 Kategoria:
 Fizyka
Odkryj smak fizyki Wydanie 2

Odkryj smak fizyki Wydanie 2

44.00zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Windows Server 2008 R2 Usługi pulpitu zdalnego Resource Kit Christa Anderson, Kristin L. Griffin, Microsoft Remote Desktop Virtual Microsoft Press
Linux w systemach embedded Marcin Bis BTC
Animacja komputerowa Algorytmy i techniki Rick Parent PWN
Programowanie Microsoft SQL Server 2008 Tom 1 + Tom 2 Leonard Lobel, Andrew J. Brust, Stephen Forte Microsoft Press
Anatomia zwierząt Tom 2 Narządy wewnętrzne i układ krążenia Wydanie 3 Kazimierz Krysiak, Krzysztof Świeżyński PWN
Miejscowa wentylacja wywiewna Poradnik Optymalizacja parametrów powietrza w pomieszczeniach pracy Maciej Gliński DW Medium
Fizyka współczesna Paul A. Tipler Ralph A. Llewellyn PWN
OpenGL w praktyce Janusz Ganczarski BTC
Słownik naukowo-techniczny angielsko-polski Wydanie XIII Red. M.Berger, T.Jaworska, A.Baranowska, M.Barańska WNT