Tytuł: | Białe czy czerwone O sztuce dobierania win | | Autor: | Tuire Tepponen | | ISBN: | 978-83-7544-217-5 | | Ilość stron: | 112 | | Data wydania: | 2010 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 19.5x24.5cm | | Wydawnictwo: | REA | |
| Cena: | 29.90zł | |
Jakie wino wybrać do sushi, gęsi, tajskich potraw czy pieczeni z łosia? Co można podać do deski serów skomponowanej z sześciu rodzajów sera? Czy w trakcie całego obiadu można pić to samo wino? W tej książce znajdą Państwo kilka praktycznych wskazówek na temat tego, co, z czym i dlaczego warto łączyć oraz przepisy na potrawy oferujące niezwykłe doznania smakowe.
Autorka nie podaje nazw konkretnych win, w zamian przedstawia propozycje różnego rodzaju win z określonych rejonów czy z konkretnych szczepów winogron.
|