Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Budownictwo lądowe
  Klimatyzacja Ogrzewanie
  Materiały inżynierskie
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Rzemiosło
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 PZWL
Zaburzenia krzepnięcia krwi dla anestezjologów

Zaburzenia krzepnięcia krwi dla anestezjologów

99.00zł
Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2 60.00zł
Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2

Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2
Autor: Adam Olszewski
ISBN: 978-83-63623-19-7
Ilość stron: 346
Data wydania: 2012 (dodruk)
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT

Cena: 60.00zł


Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.

Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.

W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Tytuł książki: "Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie 2"
Autor: Adam Olszewski
Wydawnictwo: WNT
Cena: 60.00zł
Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Zarządzanie jakością informacji w organizacjach zhierarchizowanych
Zarządzanie jakością informacji w organizacjach zhierarchizowanych
Wojciechowska-Filipek Sylwia
CEDEWU
Ginekologia + CD
Ginekologia + CD
Tomasz Wojciech Opala
PZWL
Lekkoatletyka
Lekkoatletyka
Praca zbiorowa
Dragon
Medycyna mitochondrialna Nowatorska metoda na pozornie nieuleczalne choroby
Medycyna mitochondrialna Nowatorska metoda na pozornie nieuleczalne choroby
Bodo Kukliński
Vital
Pilates dla bystrzaków
Pilates dla bystrzaków
Ellie Herman
Septem
Ekwador. Travelbook
Ekwador. Travelbook
Piotr Bobołowicz
Bezdroża
 Koszyk
1 x Niewolnica ISIS
21.23zł
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Matematyka
Igrzyska matematyczne Niebanalne zadania dla młodych olimpijczyków

Igrzyska matematyczne Niebanalne zadania dla młodych olimpijczyków

49.00zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Animacja komputerowa Algorytmy i techniki Rick Parent PWN
Chemia organiczna Część I-IV Komplet J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, P. Wothers WNT
Encyklopedia zdrowia Tom 1-2 Wydanie 9 Witold S. Gumułka, Wojciech Rewerski PWN
Anatomia zwierząt Tom 2 Narządy wewnętrzne i układ krążenia Wydanie 3 Kazimierz Krysiak, Krzysztof Świeżyński PWN
3ds Max 2012 Biblia Kelly L. Murdock HELION
Linux w systemach embedded Marcin Bis BTC
Matematyka konkretna Wydanie 4 Ronald L. Graham, Donald E. Knuth, Oren Patashnik PWN
Programowanie Microsoft SQL Server 2008 Tom 1 + Tom 2 Leonard Lobel, Andrew J. Brust, Stephen Forte Microsoft Press
Fizyka współczesna Paul A. Tipler Ralph A. Llewellyn PWN